Det rigtige fodtøj kan hjælpe på smerter

Det rigtige fodtøj kan hjælpe på smerter

august 25, 2021 Blog Sponsoreret Indhold 0

Dette indhold er sponsoreret.

Før i tiden forbandt mange en diskusprolaps eller slidgigt med, at det var slut med at dyrke sport og arbejde. I dag er hverken slidgigt i ryggen og diskusprolaps lig med, at man nødvendigvis behøver at indstille sit aktive liv. Derimod kan det rigtige par sko hjælpe dig til et liv med færre smerter.

Slidgigt er en del af livet

Slidgigt er en degenerativ tilstand i leddene, hvor brusk og væv nedbrydes. Faktisk tyder meget forskning på, at den bedste måde at holde symptomerne for slidgigt væk er ved at holde kroppen i gang. Bevægelse på daglig basis virker faktisk til at være bedre end en operation.

En diskusprolaps er ikke en dødsdom

Mange har sikkert hørt skrækhistorier om, at en diskusprolaps har betydet, at man har været nødsaget til at indstille hele sit sportsliv og arbejdsliv. Sådan er det heldigvis ikke i dag. Faktisk har man fundet ud af, at mennesker uden smerte også kan have en diskusprolaps. Diskusprolapser opstår, fordi bruskskivens yderste lag revner og derfor ikke længere kan holde på den bløde kerne, som findes i brusken.

Hvordan vælger jeg det rigtige fodtøj?

Dine fødder bærer rundt på hele din krop mange timer om dagen. Derfor er der stor belastning på dine fødder. De forbinder sig hele vejen op igennem din krop, og særligt rygsøjlen er tæt forbundet med fødderne. Et fodtøj, der både er behageligt at have på, men på samme tid også støtter foden, kan derfor være et vigtigt redskab til at reducere smerterne i ryggen.

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, hvad årsagen til dine rygsmerter er, og hvor de stammer fra. Derefter kan du gå i gang med at kigge efter et par nye sko. Det er særligt vigtigt, at skoen også føles behagelig at have på. Den skal passe til din fod og må ikke trykke eller klemme nogen steder. Derudover er det en fordel, hvis skoen giver den rigtige støtte.

For nogle personer fungerer det godt at gå i sko med hæl, mens det for andre fungerer godt at gå i flade sko, som eksempelvis sneakers. Andre oplever god effekt af en sko med blød sål, mens andre trives bedst med en fast sål. Et par specielle såler kan også være en mulighed, der er værd at overveje.

Der findes ikke nødvendigvis et facit for, hvilke sko du skal købe, hvis du har ondt i ryggen. Det bedste råd er at prøve dig frem med disse retningslinjer in mente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.