Hvad skal dine træningssko kunne?

Hvad skal dine træningssko kunne?

august 15, 2021 Blog Sponsoreret Indhold 0

Dette indhold er sponsoreret.

Alle, der træner regelmæssigt, ved, at gode træningssko er helt uundværlige. Det gælder, uanset om du spiller fodbold på hobbyplan, dyrker crossfit, går en tur i fitnesscentret eller noget helt fjerde.

Gode træningssko skal derfor tilpasses den sport, du dyrker. Det siger sig selv, at spiller du fodbold, skal du bruge fodboldsko, men hvis du dyrker en form for kredsløbstræning, som mange danskere gør, stiller det nogle særlige krav til dine sko. Nogle krav, som de fleste ikke er helt klar over, og som ofte bliver nedprioriteret.

Går du for eksempel i fitnesscentret, kan det være, at du har stiftet bekendtskab med en af eller flere af de træningsmaskiner, du også kan finde hos fitnessengros.dk. Skal du have mest muligt ud af din træning i fitnesscentret, skal du bare have fat i et par sko, der understøtter din aktivitet.

Løbesko eller fitnesssko?

Svaret afhænger af, hvilken form for motion du primært dyrker. Hvis du træner fitness, er der mange, der bruger løbesko og ikke fitnesssko. Og det kan være, at det giver mening for dig. Der er mange, der supplerer vægtløftning med en tur på løbebåndet, og så er det en god idé at have et par løbesko. Men løbesko og fitnesssko er bygget forskelligt op og har forskellige ulemper og fordele, så det er ikke helt ligegyldigt, hvilken slags du vælger.

Løbeskoen skal holde tre gange din egen kropsvægt

I løbeskoen er vigtigt, at der er støddæmpning, da løb er meget hårdt for dine led og muskler og inkluderer en masse stød. Faktisk lander du med tre gange din egen vægt, så det er helt afgørende, at dine sko kan dæmpe stød og yde støtte. Hvis du ikke løber med løbesko, risikerer du at få skader i ryggen eller i knæet, hvilket er de mest almindelige løbeskader.

Fitnessskoen giver et godt greb i gulvet

En fitnesssko har mindre støddæmpning, som derved gør sålen mindre og hældroppen lavere. Det gør skoen mere smidig, så du kan udføre øvelser, uden at din ankel bliver vredet. Fitnessskoen har desuden et bedre greb i gulvet. Der er selvfølgelig støddæmpere i fitnesssko, så du kan bruge dem på løbebåndet, men løber du mere end 5 km anbefaler vi, at du bruger et par regulære løbesko. Derfor skal du finde ud af, om din primære træning består af løb eller regulær fitnesstræning uden så meget løb. Hvis din primære træning er løb, skal du have fat i et par løbesko. Hvis din primære træningsform er styrketræning eller kredsløbstræning, er det bedste valg til dig at få fat i et par fitnesssko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.