Med bæredygtigt strikketøj i garderoben bidrager du til en grønnere fremtid

Med bæredygtigt strikketøj i garderoben bidrager du til en grønnere fremtid

januar 22, 2021 Blog Sponsoreret Indhold 0

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

En varm striksweater fra mormors værksted er noget af det allerbedste på en kold vinterdag. Men måske er du ikke så heldig at have en bedstemor, som er ferm til strikkeriet. I så fald forhandler de fleste butikker lækkert strik til stærke priser. Du kan købe bæredygtigt strikketøj og på den måde bidrage til et bedre klima og miljø.

Køb modebevidst og klimabevidst strikketøj

Bæredygtighed er et emne, som de fleste støtter op om. Men det er ikke altid til at overskue, hvor man skal begynde, når det kommer til en mere miljørigtig hverdag. Et sted, du kan bidrage til klimaindsatsen, er i din garderobe.

Næste gang du skal på shopping og leder efter en varm strik til kulden, så gå efter et design med et bæredygtigt koncept. Der findes mange muligheder for at finde bæredygtigt strikketøj i høj kvalitet, se for eksempel strik fra Marianne Gorridsen her.

Hvis du er på jagt efter klimavenligt strikketøj, så vær opmærksom på garnet. Det meste strik er i naturlige fibre som uld, bomuld, bambus. Udover det, så hver opmærksom på produktion og transport, for eksempel om tøjet transporteres inden for Europa og dermed sætter et mindre klimaaftryk. 

Du kan desuden lægge mærke til, hvor mange varer og design butikken fører. Det er særligt klimavenligt, hvis butikken kun køber ind i de mængder, som der er behov for. Flere steder masseproducerer virksomheder tekstilvarer, men overforbruget skader klimaet, og når kollektionerne går af mode, så risikerer tøjet at blive brændt, hvilket er en stor forureningskilde for miljøet. 

Find strikketøj til dit behov

Strikketøj kan have mange forskellige egenskaber alt afhængig af garnet. Ønsker du det blødeste strik, så findes der tøj lavet af silke eller kashmir. Har du tendens til at svede meget, så kan du overveje merino- eller mohairuld, da det er åndbart og temperaturregulerende, men blødere end almindeligt uld. Et andet absorberingsvenligt materiale er hør, og det gør materialet egnet til det lune sommer og forårsvejr. Hør er samtidig en særlig stærk og holdbar naturfiber.

Hvis du investerer i strikketøj i god kvalitet, så kan det holde i mange år frem. I de fleste tilfælde vil det også være en billigere løsning at købe færdigproduceret strikketøj frem for at købe garnet selv og strikke drømmesweateren. Garn er nemlig blevet en dyr fornøjelse i dag, så der er sjældent penge at spare på hjemmelavet strik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *