Tre gode råd til at passe bedre på dine sko

Tre gode råd til at passe bedre på dine sko

januar 25, 2020 Blog Sponsoreret Indhold 0

Dette indhold er sponsoreret

Vi bruger vores sko hver eneste dag, og de bliver hurtigt slidte, hvis ikke vi passer godt på dem. Det kan hurtigt ende i en dyr affære, da gode kvalitetssko ikke er billige, og der er flere tusinde forskellige måder at sørge for sine sko, men hvilke metoder virker egentlig, når det kommer til stykket? Du får i denne artikel tre gode råd til, hvordan du på bedste vis passer på dine sko, så du kan beholde dem så længe som muligt, før du skal på jagt på hylderne i butikkerne efter nye. Mangler du inspiration til nye sko, så kan du kigge mere på Kendte.dk, hvor du kan finde nye skotrends hos kendte fra både Danmark og udlandet.

Benyt imprægnering

Når du får nye sko med hjem fra butikken, så er de flotte og rene. Det er en skøn følelse, men efter få uger, så har stoffet fået en anden farve, og det ser ud som om, at alt mudder fra hele turen hjem fra arbejde har sat sig i snørebåndene. For at undgå det kan du benytte dig af imprægnering på dåse. Dette skaber et beskyttende lag omkring dine sko, som gør det svært for vand, mudder og andet snavs at trænge ind i stoffet på dine sko. Dette gælder også for læder på skoene, da dette også kan tage imod vand og snavs, som ødelægger det naturlige fedtlag i læderet. 

Rens dem med lunkent vand

Når du har brugt dine sko i længere tid, så har de som regel taget imod det meste af skidt 

og snavs fra gaden, og hvis det er vinter, så har de fået et lag af salt fra vejen. Det er derfor vigtigt for at holde sine sko ved lige, at du sørger for rense dem med lunkent vand. Dette skal gøres med en hårdt opvredet klud, så skoene ikke tager for meget vand ind, som kan få snavset til at sidde bedre fast i skoene. Når du vasker dine sko, så er det en god ide at gøre det med cirkelbevægelser, og ikke at gnubbe for meget til snavset i første omgang med at fjerne det så meget som muligt. Er dette ikke nok kan du smide dem i et skåneprogram (hvis det er stofsko eller sneakers) i vaskemaskinen, og derefter lade dem tørre i et par dage inden du benytter dem igen. Husk at fjerne dine snørebånd, inden du vasker dem i maskinen. 

Brug læderfedt

Har du lædersko er det vigtigt, at du sørger for, at du giver dem den rette behandling. Dette betyder at du helst en gang i ugen skal rense dine sko med en våd klud, og at du derefter skal pille eventuelle snørebånd ud. Du giver derefter dine sko en omgang læderfedt, da dette mætter læderet og det smidigt og sørger for, at eventuel snavs og vand ikke ødelægger skoens udseende. Du kan derefter give dem endnu en omgang imprægnering, så de bliver endnu mere snavs- og vandafvisende.

Få mere information om dit besøg hos tandlægen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *